Een toolkit voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Een toolkit voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken

12.06.2018

Hoe zorg je dat je collega’s aan de andere kant van de wereld dezelfde kennis hebben als jij? Dat ze op de hoogte zijn van aankomende events? En dat iedereen over dezelfde tools beschikt? Precies. Je geeft ze een toolkit.

Samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken maakten wij een toolkit voor het thema Water-Voedsel-Energie. Met het oog op de Nederlandse deelname aan de Dubai EXPO 2020 presenteerden wij de krachten van Nederlandse activiteiten in strijd met het water in binnen- en buitenland.

We belden en mailden met de ambassades in de MENA regio (Middle East/North Africa). We verzamelden Best Practices, maakten formats voor het dialoog aan te gaan en zorgden voor een soepel verloop. De beste manier om voedsel te verbouwen als er weinig water is? Staat in de toolkit. Hoe om te gaan met terugkerende overstromingen? Staat in de toolkit. Hoe je sanitaire voorzieningen hygiënisch houdt als er geen schoon water is? Staat in de toolkit. Nederland is nog steeds een waterland. Ook dat bewijst de toolkit.

Comments are closed.