Door Vriendschap Sterker aan kop als B Corp

Door Vriendschap Sterker aan kop als B Corp

27.09.2017

48 Nederlandse organisaties hebben het uitgebreide certificeringstraject van het internationale B Lab succesvol doorlopen en zijn gecertificeerd als ‘B Corporation’.

BBK/Door Vriendschap Sterker is daar een van en daar zijn wij super blij mee! De 48 organisaties mogen zich in Nederland – en zelfs wereldwijd – koplopers noemen op het gebied van social ondernemen en maatschappelijke impact. Het gaat om organisaties die zich onder meer inzetten voor sociale doeleinden en duurzaamheid.

Dit is het vijfde jaar dat B Lab een aantal B Corporations heeft benoemd. Met de nieuwe lichting komt het totale aantal gecertificeerde social enterprises uit op meer dan 2.000 ondernemingen, verspreid over ruim 50 landen. Van deze organisaties bevinden zich er 48 in Nederland. De helft daarvan heeft de B Corp titel in de selectieronde van 2017 bemachtigd. Deze voortrekkers laten volgens de jury zien dat het wel degelijk mogelijk is om een bestaand businessmodel te transformeren naar een model waarin een organisatie zijn verantwoordelijkheid neemt en relevant is voor alle stakeholders – voor de aandeelhouders, medewerkers en klanten, maar ook voor milieu en maatschappij.

Dit is een deel van een artikel van consultancy.nl (inclusief kleine aanpassingen). Naar het complete artikel.

Alle 48 organisaties op een rij:
Logo's BCorps

Comments are closed.