Film en foto voor de Inspectie van het onderwijs

Film en foto voor de Inspectie van het onderwijs

19.10.2017

Maak onze onderzoeken toegankelijker. Dat was heel kort gezegd de opdracht die de Inspectie van het onderwijs gaf. Ze zochten een bureau en wij wonnen de aanbesteding. Concreet ging het om Peil.onderwijs. Een onderzoeksmethode waarmee de inspectie kijkt hoe het basisonderwijs er op een aantal vlakken voor staat.

De opdracht was de vormgeving voor twee rapporten aantrekkelijk en interactief te maken. Zodat de inhoud van de rapporten niet alleen interessant was voor onderzoekers en op beleidsniveau maar ook voor schooldirecteuren en andere mensen uit de praktijk. Ook wilde de inspectie een discussie starten over hoe de kwaliteit van de onderzochte scholen omhoog kon.

We begonnen met de resultaten over Kunstzinnige oriëntatie. We zorgden voor een aantrekkelijke vormgeving en strakke, enthousiasmerende fotografie. De foto’s kwam niet alleen in het rapport, maar ook op de website. Net als quotes van de directeuren, docenten en vooral ook leerlingen. En die kwamen ook weer terug in een filmpje dat we maakten.

Vervolgens was Natuur en Techniek aan de beurt. Daarvoor gingen we, net als bij Kunstzinnige oriëntatie bij twee scholen langs. Met als resultaat opnieuw een inspirerend filmpje en een rapport.

 

Comments are closed.